четверг, 23 мая 2013 г.

La Mulţi Ani – Tăticu !


Dragul meu tatic,anii trec si viata trece iar deja cu un pas mai grabit decit ieri.Imi cer scuze in primul rind ca uneori cele mai importante cuvinte ,sunt spuse foarte rar.Insa nu pentru ca ar fi greu sa spun dar pentru ca tu ne-ai invatat intodeauna sa pastram o melodie muta in sufletul nostru,pentru a asculta-o cu cea mai duioasa dorinta.Imi este greu sa iti vad cum ceasornicul timpului  iti mai ia un an ,din respiratia ta,iar sufletul meu se stringe de durere cind este zgiriat de aceasta trecere uitata.Imi aplec privirea ca sa nu iti observ ridurile,si ma tot prefac ca inca sunt mica,sunt mica.Insa in sufletul  meu de-a pururea s-a tiparit  cu puterea ta.
Tu ai crescut in mine caracterul,privirea rezistenta oricarui esec si intelepciune.Taticule iti doresc din suflet,si astfel cind spun lacrimile imi spala bucatica cu bucatica inima,iti doresc sa imi fii sanatos caci sa stii ca atit de mult am nevoie de tine.Nu vreau niciodata sa fii trist,caci mi se fringe inima de durere,cu toate ca de-a atitea ori ti-am vazut lacrimile care le ascundeai de noi.Vreau sa te vad cum radiezi de fericire,si intodeauna sa gasesc in privirea ta,speranta.
Uneori ignoram discutiile cu tine,pentru inca nu intelegeam nimica,nu intelegeam ca ele mereu imi aduceau putere si caldura de care avem cel mai mult nevoie.Acum ma simt o frunza uitata,ce se scutura azi sau miine,caci nu mai am putere sa rezist fara suportul tau.Atit de mult imi trebuiesti,in fiecare dimineata si in fiecare seara.Am nevoie de glasul tau,care chiar daca treseram cind il auzeam,acum as mai dori sa il tot ascult.Tata,e ziua ta,ziua in care Dumnezeu te-a trimis pe pamint sa iti croiezi drumul,pe noi sa ne asezi pe pinza ta.Si esti atit de bun,caci esti TATA.
Sa stii ca te iubesc,chiar daca rare ori ti-am spus asta.Sa stii ,ca te iubesc.La Mulţi Ani, tăticu.
Tu nu ai nevoie de metafore şi epitete şi cuvinte frumoase. Tu ai nevoie de mine, iar eu am nevoie de tine. Te iubesc atît de mult, încît atunci cînd vreau să spun sau să scriu despre asta… mă înăbuşă lacrimile. Cînd mă gîndesc la tine, îmi amintesc de…. cum ţi se umezesc ochii cînd mă vezi, despre cum cauţi ochii mei ca să găseşti în ei… ceea ce eu nu vreau să-ţi spun… Tăticu… (aşa i-am zis noi mereu… şi nu pot să-i spun “tata”) atît de mult te iubesc. Atît de tare vreau să iei puterea anilor mei tineri, aerul meu plin… inima mea ce bate cu putere… Atît de tare vreau să trăieşti atît cît am să trăiesc eu. Să respiri cu încredere atîtea zile cît am să respir eu. Eşti printre puţinele suflete care adoarme numai atunci cînd adorm eu, mănîncă numai atunci cînd simte că am mîncat eu… trăieşte numai atunci cînd trăiesc eu. Şi respiră numai atunci cînd simte că am aer eu… în rest….. aşteaptă cuminte să mă gîdile ori de cîte ori are ocazia...
Tăticu…. eu ştiu ceea ce ştii tu, eu ştiu că mă înţelegi… şi ştiu că ai atîta înţelepciune, încît ….. va trebui să mă mai nasc de cîteva ori ca să pot să-ţi citesc… gîndurile, să-ţi… simt durerile nespuse, să-ţi întorc măcar puţin din iubirea, grija şi viaţa ta pe care mi-ai dat-o fără să ceri nimic înapoi.
Te iubesc. Îţi promit că am să fiu fericită. E singurul lucru care te interesează.
P.S -  Asta m-a învăţat; să nu mă intereseze viaţa străinilor. Să mă intereseze doar ceea ce ţine de copiii mei, să mă “privească” numai viaţa mea, să nu judec pe nimeni şi să nu cer nimic dince nu mi se cuvine.
… Nu înţeleg multe lucruri, dar nu-mi pun multe întrebări pentru că ar trebui să caut şi răspunsuri. Nu am timp. Mă aşteaptă atîtea lucruri, ce se cer făcute la vreme.Tăticu.....Mi-e dor de tine!

Комментариев нет:

Отправить комментарий